Biografija

Ja sam Nikolina Milosavljević. Završila sam psihologiju, a nakon toga i četvorogodišnju specijalizaciju iz Racionalno Emotivno Kognitivno Bihejvioralne Terapije (RE&KBT pridruženi trening centar Instituta Albert Ellis, Beograd) i stekla zvanje RE&KBT psihoterapeuta.  

Nosila sam Nacionalnog sertifikata za psihoterapeuta od 2021. godine.

Poslednjih godina edukujem se i uže usmeravam na rad sa decom i adolescentima. Završila sam trening za nedirektivnu terapiju igrom i stekla zvanje praktičara terapije igrom. Trenutno sam na superviziji za nedirektivnu terapiju igrom preko National Institute of Relationship Enhancement and Center For Couples, Families and Children. 

Posle završene edukacije za primenu psihoterapijskog pristupa EMDR ( Terapija desenzibilacija i reelaboracija pomoću pokreta očiju), počinjem aktivno da primenjujem EMDR pristup u radu sa odraslima, decom i adolescentima koji su imali iskustva situacione ili relacione traumatizacije. 

Pored toga, sertifikovani sam edukator za roditelje po programima "Pozitivna disciplina" i "Dovoljno dobar roditelj". 

Misija i vizija


Moja misija je da kroz stručno savetovanje i edukaciju roditelja omogućim da se svako dete oseća sigurno i zadovoljno u svom porodičnom okruženju, kroz jačanje porodičnog sistema edukacijom, savetovanjem i psihoterapijom roditelja, kao i psihoterapijom dece kroz igru.

Moja vizija je da se svako dete oseća sigurno u svom porodičnom okruženju, sa svojim sigurnim roditeljem.

Vrednosti

Toplina  

- Empatija i razumevanje za svakog ko pokuca na vrata i kome treba ohrabrenje, savet i podrška.

Profesionalnost  

- Konstantno stručno usavršavanje, kao i profesionalan pristup svakom klijentu, koji je sa poštovanjem i uvažavanjem, kao i brigom o  klijentovom integritetu.

Presskliping

5 saveta kako da decu odvojite od VIDEO-IGRICA

Nije lako decu odvojiti od igrica, a posebno za vreme raspusta kad nemaju obaveza. Sve je još teže sa decom mlađom od deset godina, jer oni najviše vole da ih igraju, a najlakše razvijaju zavisnost

Kako da animirate decu do 3,do 6 godina i školarce: Naš psiholog ima rešenje za svaku grupu

Vreme izolacije teško pada svima, a možda najteže roditeljima sa malom decom. Ako uz to još i rade od kuće, pa treba istovremeno organizovati rad, onlajn sastanke i nemirnu decu, jasno je zašto je mnogim roditeljima ovaj period posebno težak. Pitali smo psihologa kako da lakše prebrode period izolacije.

Slučaj male Monike uznemirio roditelje: "ovo je moglo da se dogodi i mom detetu"

Slučaj Monike K. (12), koju je oteo „Malčanski berberin“, a koja je juče pronađena živa, uneo je strah među roditelje u Srbiji. Kako je devojčica oteta na putu do škole, kojim prolazi svakog dana, nema roditelja koji nije pomislio da to može da se dogodi svakom detetu.

Gostovanje na tv-u