+381652030017 office@nikolinamil.com

Ja sam pre svega mama jedne devojčice i jednog dečaka, a onda sam i psiholog i psihoterapeut, sa dodatnom edukacijom za rad sa roditeljima i decom.

Čime se bavim?


Slušam Vas aktivno i sa mnogo saosećanja;

Pomažem Vam da sredite svoje misli i da sagledate svoj život, partnerski odnos, karijeru i roditeljski stil na drugačiji, mnogo pozitivniji način;

Učim Vas da budete iskreni prema sebi, ali u isto vreme optimistični iako u ovom trenutku Vaš život nije uvek onakav kakav Vi želite. Podučavam Vas da budete psihički snažniji i da sa mnogo više zadovoljstva idete kroz svoj život onakav kakav je.

Ako ste roditelji, tu sam da Vam pomognem da razrešite roditeljske dileme i izaberete najbolje alate kojim ćete pomoći sebi, svom partneru i svojoj deci da žive kvalitetniji i smisleniji život.

Učim Vas da uživate u životu i iako on nije savršen.

Misija i vizija

Moja misija je da kroz stručno savetovanje i edukaciju roditelja omogućim da se svako dete oseća sigurna i zadovoljno u svom porodičnom okruženju, kroz jačanje porodičnog sistema edukacijom, savetovanjem i psihoterapijom roditelja, kao i psihoterapijom dece kroz igru. 

Moja vizija je da budem prepoznata na teritoriji Balkana kao najbolji centar za jačanje porodice. 

Moje vrednosti 

Moje vrednosti koje živim i želim da prenesem na sve su:

Toplina koja se odnosi na moju empatiju i razumevanje koje imam za svakog ko pokuca na moja vrata i kome treba ohrabrenje, savet i podrška. 

Profesionalnost koja se odnosi na moje konstantno stručno usavršavanje, kao i profesionalan pristup svakom svom klijentu, koji je uvek sa poštovanjem i uvažavanjem. 

Integritet koji se odnosi na moja jaka etička načela kojih se držim u radu sa klijentima i drugim saradnicima i partnerima, čime čuvam privatnost klijenta i partnera. 

Moji intervjui i tekstovi u medijima


Blic Žena

Duži niz godina imam divnu saradnju sa nedeljnim časopisom Blic Žena. OVDE možete čitati tekstove gde sam im ja bila sagovornik. 

Blic.rs

Sa dnevnim listom Blic uvek obrađujemo društveno veoma važne teme. 

OVDE možete čitati tekstove gde sam im bila sagovornica.

www.najboljamamanasvetu.rs

Moji tekstovi o roditeljstvu i ličnom razvoju roditelja, objavljivani su često na portalu www.najboljamamanasvetu.rs

OVDE možete čitati moje tekstove na ovom jedinstvenom portalu. 

Carapice.com

Jedan od mojih dražih intervjua bio je sa dragom Jasminom Katinski, koja promoviše pozitivno roditeljstvo.

Ceo tekst, gde sam se osvrnula i na uobičajene roditeljske izazove, kao i na svoje, možete pročitati OVDE

Momlifemagic.com

Mlada mama Katja i instagram i youtube blogerka ugostila me je na svom blogu momlifemagic.com

Pričala sam o disciplini dece mlađeg uzrasta. OVDE možete pročitati ceo intervju. 

lozen.me

Vrlo interesantan lifestyle magazin za žene Lozen.me gde me je ugostila Margita. 

U ovom intervjuu govorila sam o sebi i svom poslu kojim se bavim.

OVDE možete pročitati ceo intervju. 

Mamino vreme i Klub hrabrih mama Manuela Kamikovski

Moja najdraža saradnica Manuela Kamikovski, autorka bloga Mamino vreme i facebook grupe Klub hrabrih mama ugostila me je u svom klubu hrabrih mama. 

OVDE možete pročitati ceo tekst o meni i mojim roditeljskim izazovima. 

stazenezele.com

Za portal Šta žene žele, pisala sam o veoma važnoj društvenoj temi: vršnjačko nasilje. 

Ceo tekst možete pročitati OVDE

Biografija


Nakon završenog Filozofskog fakulteta u Nišu, na odseku za psihologiju 2007., Nikolina počinje svoju karijeru u marketingu, a nedugo zatim u oblasti ljudskih resursa (selekcija kadrova, edukacija i razvoj zaposlenih). Početkom 2015. godine svoj rad i edukaciju počinje da usmerava prvenstveno na rad sa roditeljima i nastavlja edukaciju u tom smeru.

2019. godine Nikolina je nastavila svoju edukaciju za rad sa decom i dodatno završila edukaciju za primenu nedirektivne psihoterapije igrom usmerenu na dete (Child Centered Play Therapy) i nastavlja kliničku superviziju u primeni ovog psihoterapijskog pravca. 

2019. godine Nikolina je postala sertifikovani Racionalno-emocionalni i  bihejvoralno-kognitivni psihoterapeut instituta “Albert Elis” i na listi je psihoterapeuta sa sertifikatom Udruženja za Kognitivne i bihejvioralne terapije Srbije

2016. Nikolina postaje sertifikovani edukator za roditelje po programu “Pozitivna disciplina”.

2015. godine dobija sertifikat za međunarodnog trenera za program “Dovoljno dobar roditelj” (“Good enough parenting”).

2011. godine dobija sertifikat naprednog nivoa Racionalno Emocionalno Kognitivno Bihejvioralne Psihoterapije na Albert Ellis Institutu u Beogradu (Albert Ellis Institute chartered by Regents of the University of the State of New York) i tada počinje da se aktivno bavi koučingom i psihoterapijom uz superviziju.

Jedna od mojih ličnih i poslovnih vrednosti jeste pružanje kvalitetne i stručne usluge. Upravo zbog toga, ja najviše ulažem u svoje profesionalno znanje i razvoj.

Ukoliko se još uvek dvoumite da li koristite neku od mojih usluga,  možete pogledate i moje sertifikate.